Ťažkopádna výhra s Malými Levármi

02.11.2009 12:36

 Proti súperovi z opačného konca tabuľky sa čakal jasný zápas. Aj keď stále nie v kompektnom zložení, ale o to z väčšou chuťou po jasnom víťazstve v Častej, sme sa pustili do súpera. Úvod zápasu bol jasne v našej réžii a prvý gól na seba nenechal dlho čakať. Po prekrásnej indiduálnej akcii sa s hráčmi hostí pohral Procháska Ján a nekompromisnou strelou rozvlnil sieť. Gólový apetít sa snažil zahnať i Giertl, ale jeho strela skončila len na tyči a hneď vzápätí orazítkoval konštrukciu brány hlavou Drahoš. Druhá explózia radosti vybuchla po prudkej falšovanej strele Prochásku Jána, ktorú brankár hostí len vyrazil pred seba a nikým nekrytý Procháska Jozef pohodlne doklepol na 2:0. Od tohto momentu sme akosi prestali hrať futbal a súper začal preberať iniciatívu. Nič dôležité sa už však do polčasu nestalo a tak sme do kabín išli s dvojgólovým náskokom.
  
Aj ked sme verili, že v druhom polčase súpera znovu pritlačíme a pridáme ďalšie góly, nestalo sa tak. Či už to bolo v dôsledku uspokojenia s dosiahnutým vedením alebo chladným počasím, súper bol v druhom polčase očividne aktívnejší. Možme sa len poďakovať žalostnej koncovke hosťujúcim útočníkom. Keď aj vydarenejšia strela letela na našu bránu, s povďakom sa rozhýbal náš dobre chytajúci Vašek. Z letargie nás vyviedla šanca Drahoša, ktorého z uhla vychytal brankár hostí. Nasledovali akcie Giertla a Šípa, ktorý sa v druhom polčase určite cítil málo vyťažený. Mohla za to veľmi nepresná rozohrávka našej záložnej formácie. Neskôr sa k nej pridala aj obranná rada. A keď prihrávky stále častejšie smerovali na kopačky súpera, želali sme si už radšej len záver zápasu. A keď v závere zápasu už nehrial futbal, zahrialo sa za škaredého počasia aspoň vareným vínkom. )
 
Závod - Malé Leváre 2:0 (2:0) 
Góly: Procháska Ján, Procháska Jozef 
Zostava TJ Závod: Vašek - Chvátal, Uhrinec, Košický, Majzún J. - Blecha R., Procháska Ján, Giertl, Drahoš - Procháska Jozef, Šíp (Andrla)
 
 

Radovan Brenkus

Späť