Vlažný prvopolčasový výkon priniesol prvú jarnú prehru

28.03.2010 19:18

Dubová - Závod 2:1 (2:0) 
gól Závod: Šíp
zostava: Babirát - Košický, Uhrinec, Blecha Marek,Chvátal (Tačár) - Blecha Roman, Giertl, Žák (Andrla), Drahoš (Krajčír) - Procháska Jozef, Šíp      Do hry nezasiahli: Vašek, Blecha Robert, Majzún Jozef       

Za silného vetra sa začal hrať pomerne rýchly futbal, ktorý svedčal hlavne domácim. Tí sa dostávali pomerne poľahky do zakončení, za čo možno viniť našu nie práve dobre fungujúcu obrannú formáciu. Dvojici Blecha Marek-Chvátal robili domáci rýchli útočníci veru poriadne starosti. S prvou veľkou šancou si Babirát ešte poradil a pri ďalších dvoch tutovkách mierili hráči domácich trestuhodne nepresne. K ohrozeniu brány sme sa dostali aj my, no dve šance Prochásku Jozefa a pohotová ale nepresná strela Giertla ostali nevyužité. Logickým vyústením domácej aktivity bol následný vedúci gól domácich. Nedôsledne atakovaný hráč hostí si povodil loptu po hranici šetnástky a prudkou strelou vymietol pravý horný roh našej brány. Po chvíli prišiel ďalší trest, keď opätovne chybujúci Chvátal nechal hráčovi hostí veľa priestoru, ten sa predral po ľavom krídle a strelou z uhla prekonal Babiráta. Za zmienku stojí snáď ešte ďalekonosná strela Košického, ktorá sa bohužial len obtrela o brvno. Prvý polčas nás teda veľmi nepotešil a do kabín sme odchádzali za nepriaznivého stavu 2:0.

Do druhého dejstva naskočil Andrla, keď vystriedal nie príliš výrazného Žáka. To začalo pomerne vlažnejšie, ale už po pár minútach nabral zápas znovu na otáčkach. Rozdiel bol ale v tom, že hru sme začali preberať do vlastných rúk my. Domácich sme pritlačili do defenzívy a prišli aj šance. Uhrinec, ktorý patril k najlepším na ihrisku, vyskúšal strelu z diaľky. Podobne sa snažil presadiť aj Giertl, no neúspešne. V obidvoch prípadoch sa vyznamenal dobre chytajúci brankár domácich. Do vyloženej šance sa dostal aj Procháska, no jeho strela išla z tesne blízkosti brány vysoko nad. Ku koncu zápasu sme ešte posilnili ofenzívu, keď na ihrisko prišiel Krajčír a Tačár. Náš silnejúci tlak vyústil až ku kontaktnému gólu, keď sa po odrazenej lopte z priameho kopu presadil Šíp. Pokúšali sme sa aj o vyrovnanie, no zostalo nám už veľmi málo času.

Škoda tak slabšieho prvého polčasu, kedy sme si prehrali zápas.

 

Autor článku: Radovan Brenkus

 


Späť