V poslednom jesennom kole gólové vykúpenie a výhra nad Rohožníkom

08.11.2010 18:24

Závod – Rohožník 2:1 (1:0)
Gól Závod: Procháska Ján (11m), Uhrinec
Zostava: Vašek – Blecha M. (Chvátal L.), Košický, Kováč, Uhrinec – Andrla, Žák, Blecha R., Procháska Ján, Chvátal M. (Krajčír) – Procháska Jozef (Šíp)

S cieľom prerušiť obrovsky dlhú sériu bez streleného gólu, sme nastúpili do posledného zápasu jesennej časti sezóny na domácom ihrisku. Súperom bol nepríjemný Rohožník, o čom sme sa presvedčovali počas celého zápasu.

O tom, že góly strielať nevieme, sme sa presvedčili hneď v úvode zápasu, keď dvakrát nepresne zakončoval Chvátal Martin. Neskôr nebol úspešný ani Žák Roman hlavou. Dôležitý moment prišiel po faule na Jozefa Prochásku, keď rozhodca neomylne ukázal na biely bod. Procháska Ján sa nemýlil a séria bez streleného gólu sa zastavila na 580-tich minútach!!! Do konca polčasu bola hra vyrovnaná a k veľkej šanci sa nedostalo ani jedno z mužstiev.

Do druhého polčasu prišli hostia s viditeľne aktívnejšou hrou a mali sme sa čo obracať. V niekoľkých jasných pozíciach mierili hráči hostí trestuhodne vedľa a keď bolo treba, bol na mieste Vašek. Jedna strela však v našej sieti skončila a hostia tak zaslúžene vyrovnali. I naďalej sme hrali druhé husle a Rohožník bol pri chuti. Nepochopiteľne defenzívna hra z našej strany, ktorá spôsobila aj vyrovnávajúci gól, nás neopustila ani v nasledujúcich minútach. V posledných zápasoch opakovaný jav, t.j. miestami až osem veľmi zatiahnutých brániacich hráčov z našej strany, spôsoval vzduchoprázdno v našej záložnej formácii, čím sme boli neustále pod tlakom a na len odkopnuté lopty smerom nahor, nemal osamotený Prochása Jozef podporovaný Procháskom Jánom jednoducho nárok. V našej jedinej streleckej pozícii sa nepresadil Chvátal Martin. Vyslobodenie a príjemné prezimovanie nám priniesol rohový kop a presná Uhrincova hlavička v závere zápasu. Zápas sa nám už podarilo doviesť do víťazného konca.

V tomto zápase sme ako v jednom z mála neboli lepším mužstvom, ale šťastena sa priklonila konečene na našu stranu.

Komentár pripravil: Radovan Brenkus

 

 

 

Späť