V poslednom jesennom kole dráma ako od Shakespeara

18.11.2009 14:21

Závod - Igram 3:2 (1:1) 
góly Závod: Šíp, Procháska Jozef, Procháska Ján 
zostava: Vašek - Majzún, Košický, Uhrinec, Chvátal (Andrla) - Blecha R., Procháska Ján, Giertl, Drahoš - Procháska Jozef, Šíp (Krajčír)

V úvode zápasu sme boli aktívnejší a začali sa črtať šance. Aktivitou hýril najmä Drahoš, ktorého prvý pekný prienik po ľavom krídle skončil len nepresným centrom. Ďalším drzým prienikom už nabíjal "ostrými" Giertlovi, ale jeho prízemnú strelu reflexívne vyrazil brankár hostí. Postupne sa hra vyrovnala a začali sa presadzovať aj hostia. Pri prvých dvoch šanciach ešte prezentoval svoje nesporné brankárske umenie Vašek, no po perfektnom nechcenom sklepnutí hlavou Uhrinca, sa hostia dostali do vedenia. Krásna tiahla strela zapadla k ľavej tyči domácej brány. Na odpoveď sme nemuseli dlho čakať, ale po zaváhaní brankára hostí sa nepochopiteľne netrafil do opustenej brány Šip. Ten však svoju chybu hneď vzápätí napravil a zoči voči gólmanovi, po priťuknutí Jozefa Prochásku, preukázal svoje kanonierske vlohy. A tak sa išlo do kabín za nerozhodnéko stavu.

Posledných 45 minút v jesennej časti bolo veľmi zaujímavých a napínavých. Po ďalšom peknom prieniku Drahoš posadil loptu na hlavu neomylne Procháskovi Jozefovi a ten nezadržateľne skóroval. Stav 2:1 dlho nevydržal. Po chybe v strede poľa sa hráč hostí predral až k strele a tá sa znovu zastavila až v našej sieti. Strela možno bola z kategórie chytateľných, ale Vašek nevidel celú jej trajektóriu a tak si na loptu siahol už len koncami prstov. Teraz trebalo znovu zaveliť do útoku... Postupne prišla nebezpečná hlavička Uhrinca, nepresné zakončenie Prochásku Jozefa, ďalšia šanca Giertla a dokonca brvno po Šípovom oblúčiku hlavou. Našu ofenzívnu silu prišli ešte podporiť do útoku Krajčír a na pravú stranu Andrla, ktorý hneď urobil zopár krát prievan v obrane hosti. Keď aj protiútoky hostí vyriešil spoľahlivo Vašek tak sa už zdalo, že nám oslava víťazstva dnes nebude súdená. Ibaže, bič plieskal skutočne až v posledných sekundách. K štandartnej situácii sa postavil skúsený, ale počas zápasu nie príliš viditeľný Procháska Ján a ukázal svoje majstrovstvo. Centrovanou loptou prekvapil všetkých, najmä však brankára hostí a v 94.minúte zápasu rozhodol o jeho osude.

Víťazné oslavy mohli začať....

  Radovan Brenkus

Späť