V derby zápase so Studienkou sa zrodila bezgólová remíza

12.04.2010 15:09

Závod - Studienka 0:0 

Zostava: Vašek - Košický, Uhrinec, Majzún, Chvátal - Blecha Roman, Giertl, Žák (Krajčír), Drahoš, - Šíp, Andrla                                                                                                    Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Tačár Ján, Šimkovič Milan, Duška Michal, Prachár Jaroslav

V tomto derby zápase bolo našim cieľom udržať výbornú sériu na domácom trávniku a zároveň tak odskočiť súperovi na úctihodných 12 bodov.

Zápas začal bojovne, ale za zmienku stojí až strela Chvátala v 14.minúte, ktorá len symbolicky preprášila rukavice brankárovi hostí. Už omnoho nebezpečnejsí bol center Andrlu v 19.minúte, kedy Šíp v tesnej blízkosti zoči-voči brankárovi mieril hlavou vedľa. Tu sa stačilo len brankára spýtať, kam to chce... Strelecké štastie pokúšal v 26.minúte Žák, no jeho strela zo strednej vzdialenosti mierila tesne vedľa. Peknú akciu predviedli po nacvičenom tréningovom signále Roman Blecha s Drahošom, ale po strele druhého menovaného sa vyznamenal brankár. Hostia sa osmelili až v 31. minúte, keď po pravej strane unikajúci hráč našiel centrom do vnútra šestnástky svojho spoluhráča, ten však nikým nepokrytý pre naše štastie netrafil loptu. A tak sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

V druhom polčase najskôr zahrozili vážnejšie hostia, keď v 50.minúte opäť znovu trestuhodne nepokrytý hráč hostí mieril nad bránu. V 55. minúte sme už oslavovali gól, keď sa po štandartnej situácii a vyrazenej lopte brankárom hostí presadil hlavou Uhrinec, no asistent rozhodcu nepochopiteľne odmával offside. Ďalšou šancou pohrdli hostia v 76. minúte, no opäť hráč hostí mieril nepresne. V našej hre bolo cítiť odhodlanie a bojovnosť, len um a prehľad za nimi trošku zaostávali. V našom zúfalom záverečnom tlaku mohlo prísť rozhodnutie, no Šíp po individuálnej akcii v 90.minúte hľadal nepochopiteľne ešte voľného spoluhráča, no našiel len kopačku hosťujúceho obrancu. A keď aj v 92.minúte mieril Drahoš v sľubnej pozícii len nad bránu, skončil sa zápas bezgólovou remízou.

Na ihrisku sme boli síce lepším mužstvom, ale na príprave šancí a samotným gólovým zakončením budeme musieť ešte veľa popracovat.

 

Autor článku: Radovan Brenkus

 

 


Späť