Rozbehnutú lokomotívu nezastavilo ani Jablonové

01.06.2011 02:22

 

Závod- Jablonové 3:1 (1:0)
góly Závod: Procháska Ján, Šíp, Uhrinec
Zostava Závod: Babirát – Košický, Brenkus, Uhrinec, Chvátal(Vašek) –  Drahoš, Žák, Procháska Ján, Andrla – Procháska Jozef, Šíp

Za pekného futbalového počasia sme privítali na svojom štadióne mužstvo Jablonového. Hostia boli v tabuľke na 3.mieste, takže sa dal čakať slušný futbal.

Nastúpili sme bez viacero zranených hráčov a pre štyri žlté si odpykával trest Kováč. Na hre sa to však výrazne nepodpísalo. Hneď v úvode zápasu sme súpera zatlačili do defenzívy,  no šance Drahoša a Andrlu zostali nevyužité. Vzápätí sa Žák pokúšal o zakončenie netradične pravačkou, ale na brankára hostí si neprišiel. Krásny futbalový moment prišiel po ukážkovej prihrávke Šípa a pohotovom zakončení Prochásku Jána. Ten si prebral loptu na hranici pokutového územia a peknou strelou nás poslal do vedenia.(1:0)... (To se to dávají góly, když se to umí...) Ďalšiu Žákovu strelu neštastne tečoval pätičkou mimo brány Uhrinec. Nebyť teče, mohol byť náskok dvojgólový. Pohodlné zvýšenie mohlo prísť po faule na prenikajúceho Andrlu. Loptu si na biely bod postavil Šíp, no s ponúknutou možnosťou pohrdol. So slabou strelou do stredu brány si brankár hostí poradil. Hostia si vážnejšie príležitosti nevypracovali  a tak sa išlo do šatne za stavu 1:0.

Druhý polčas sa začal tak, ako sa skončil ten prvý. Aktivita bola na našich kopačkách. Logické vyústenie prišlo po autovom vhadzovaní Prochásku Jána a gólovom zakončení Šípa. Prekrásna krížna strela sa zastavila až v sieti.(2:0) Po tomto góle prišlo mierne uspokojenie a iniciatívu prevzali hostia. Niekoľko krát nám nepríjemne zatopili a len s problémami sme odvracali ich útočné výpady. Trest prišiel po strele spoza šestnástky, keď na technickú strelu Babirát nedosiahol. (2:1) Opätovne sme boli nútení pridať na obrátkach otvoriť stavidlá našej ofenzívy. Ďalšie možnosti mali Andrla a Šíp, no zostali trestuhodne nevyužité. Poistka prišla po centrovanej lopte Prochásku Jána a hlavičke Uhrinca. (3:1) Do konca zápasu sme si už vedenie s prehľadom kontrolovali.

Zápas slušnej úrovne sme teda vyhrali 3:1 a poskočili sme už na 3.miesto tabuľky.

 

Komentár pripravil: Radovan Brenkus 

 

 

Späť