V horúcom nedeľnom popoludní proti kvalitnému súperovi aj proti rozhodcovi

22.08.2011 13:07

Rohožník – Závod 3:0 (2:0)
Zostava: Vašek – Brenkus, Uhrinec, Kováč, Majzún (Dojčák) – Drahoš, Procháska, Blecha M., Blecha R., Andrla (Miženko) – Šíp (Krajčír)

 

Úvod zápasu patril domácim, ktorí začali mohutným tlakom a ich tradičnou kombinačnou hrou nám robili nemalé problémy. Rýchla výmena lopty, striedanie si postov, rozťahovanie hry do krídiel...to všetko sme zažili aj posledné jarné kolo, ale vďaka bojovnosti a disciplíne sme vtedy zvíťazili. Teraz bol ale iný deň a iný zápas...

Domáci si v prvých minútach zápasu vytvorili ako také šance, no nevyužili ich. My sme odpovedali šancou Drahoša, ale tiež bez gólového podpisu. V 21.minúte domáci rozohrávali rohový kop a nikým nekrytý hráč poslal presnou hlavičkou domácich do vedenia 1:0. Mohli sme vzápätí vyrovnať, no Šíp sa vo vyloženej šanci s ťarchou situácie nevyrovnal. Domáci nás aj naďalej prehrávali a my sme len s veľkou námahou dokázali zachytávať ich útočné výpady. V týchto momentoch zápasu zostávala naša defenzíva závislá zväčša len na obrancoch a výraznej podpory zo strany zálohy či útoku sa nedočkala. K zvýšeniu sebavedomia nepomohli ani nedisciplinované pokriky brankára Vašeka a zbytočná nervozita na ihrisku. V ďalšom prieniku fauloval Uhrinec prenikajúceho hráča hostí v pokutovom území a z nariadenej jedenástky domáci upravili na 2:0.

Do druhého polčasu sme nastúpili disciplinovanejšie a koncentrovanejšie. Domáci síce kontrolovali vývoj hry, no do vyložených šancí sa nedostávali. Sem tam to síce v našich zadných radoch zaškrípalo, ale všetko sa podarilo uhasiť. Útočná fáza bola našou veľkou slabinou a tak sme sa do šancí veľmi nedostávali. Dobrý dojem nezanechal po svojom výkone ani hlavný rozhodca, ktorý svojimi chybnými verdiktami ovlpyvnil priebeh zápasu a za už prakticky rozhodnutého stavu zbytočne stupňoval nervozitu na trávniku. Domáci sa ku konečnej podobe výsledku prepracovali po rýchlo rozohratej štandartke, ktorou prekvapili pred loptou stojacich hráčov. V samotnom závere sa už nič nestalo a tak domáci zaslúžene (škoda, že aj za pomoci arbitrov) zvíťazili 3:0.

 

 

 

 

 

Späť