Presvedčivé víťazstvo v Častej

26.10.2009 12:22

K dlhodobo zraneným hráčom Brenkusovi, Žákovi a Andrlovi sa pridal ešte Marek Blecha a Krajčír a kvôli žltým kartám absentoval aj Uhrinec. Takže sme boli nútení poprosiť o výpomoc Miženka a Slovinského, hrajúcich za starých pánov, ktorým týmto treba poďakovať.

Aj napriek takto oklieštenej zostave bolo už v úvode zápasu jasné, že sa tu bude dať vyhrať. Od začiatku sme boli aktívnejší a vyvrcholením snahy bol gól Dušku po Procháskovom centre z pravej strany. Štastný strelec si nabehol na centrovanú loptu a v snahe ju predĺžiť na zadnú tyč prekvapil všetkých, a hlavne vybehnutého brankára domácich. Domáci sa zmohli len na nespresnú streľbu z väčších vzdialeností a počas celého zápasu vyzerali ako neškodní školáci, čakajúci na pokyny učiteľa. Ďalšie šance postupne prichádzali, a najmä Giertlove prieniky volali po góle. Jeho dokonalá kopacia technika spojená s futbalovým myslením explodovala naplno tesne pred koncom polčasu, keď pekným oblúčikom prekvapil opäť chybujúceho brankára.

Do druhého polčasu nastúpil do útoku Šíp a naše útočné akcie boli ešte nebezpečnejšie. Aj Procháska si vyskúšal technickú parádu a nemenej krásnym lobom, ako bol ten Giertlov, prekonal nešťastného brankára. Krásne prieniky Prochásku Jozefa, Giertla či Šípa volali aj naďalej po góle. Niektoré individuálne akcie vo vnútri šestnástky doslova zosmiešňovali domáce rady. Ďalší zárez na pažbe pridal počas celého zápasu výborný Giertl, keď jeho strelu na bránu domáci hráč ešte stihol chytiť rukou, ale tá aj tak zapadla do brány. Súpera sme jasne herne prevyšovali a môžu mrzieť snáď len miestami nepresné rozohrávky Chvátala, či nepochopiteľná nervozita niektorých domácich hráčov za už prakticky rozhodnutého stavu. S výsledkom 0:4 a s predvedenou hrou môžme byť spokojní.

Treba pochváliť výkon hlavného rozhodcu, ktorý aj keď  pred koncom veľmi šetril domácich hrácov, tak pískal objektivne, na čo sme neboli z posledných zápasov vonku zvyknutí.

Radovan Brenkus

 

Späť