Povinná jazda proti Mikulášu

22.03.2010 19:37

Závod - Plavecký Mikuláš 2:0 (0:0) 
góly Závod: Šíp, Krajčír
zostava: Vašek - Košický, Uhrinec, Blecha M.,Majzún J. - Andrla (Tačár), Blecha R., Giertl, Drahoš (Krajčír) - Procháska Jozef, Šíp (Šimkovič)         Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Žák Roman

Hneď od úvodu jarnej časti sezóny nás, ako už je zvykom, postihli zranenia. K doliečujúcemu sa Brenkušovi sa pridal so zlomenými rebrami Procháska Ján a zlomenina ruky postihla i obrancu Chvátala. Zranenie, ktoré Procháska utrpel v prvom jarnom kole, si vyžiada niekoľko pre nás dlhých týždňov rekonvalescenie.

Úvod zápasu sa niesol vo veľkej snahe rozhodnúť zápas čo najskôr. Prišiel úvodný tlak a šance, no ani z tých najväčších sme skórovať nedokázali. Šíp a Andrla ukázali, ako sa dá zahodiť aj nemožné... Po tomto tlaku sa hra mierne vyrovnala a miestami chýbala našej hre iskra, či moment prekvapenia. V prvom polčase sme boli jasne lepší, ale gólového zúročenia sme sa žiaľ nedočkali.

Do druhého polčasu sme nastúpili v nezmenenej zostave s túžbou pretrhnúť streleckú smolu. No keď sa v ďalšej tutovej šanci nepresadil hlavičkou Šíp, začala pomaly stúpať nervozita. Nakopávané lopty neboli tým správnym receptom na prekonanie obrany hostí a v našich hlavách sa vynárala otázka, nakoľko chýba v strede pola dirigent hry Procháska. Korunu všetkému nasadil opäť Šíp, keď v ďalšej šanci dvojnásobne opečiatkoval brvno brány. Našťastie si ale jeden "ostrý" odložil, keď ho k skórovaniu vyzval prihrávkou Giertl. Po strelenom góle nás zopár krát zamrazilo pri náznakoch šancí hostí, či pri zaváhaniach Košického a Vašeka. Výsledkové ukľudnenie prišlo v závere zápasu, keď sa s dôrazom presadil striedajúci Krajčír. Napodopniť ho chcel aj striedajúci Šimkovič, no jeho "gólovú" narážačku Giertl zrejme nepochopil.

Herne nie príliž vydarené stretnutie napokom skončilo povinným víťazstvom 2:0.

 

Autor článku: Radovan Brenkuš


Späť