Po bojovnom výkone výhra vo Vysokej

19.04.2010 13:46

Vysoká pri Morave - Závod 2:3 (1:2)

Zostava: Vašek - Košický, Uhrinec, Majzún, Chvátal - Andrla (Tačár), Blecha Roman, Žák (Krajčír), Drahoš, - Šíp (Šimkovič), Giertl                                                                         Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Duška Michal, Prachár Jaroslav                        

Domáci sa chystali potrápiť druhé mužstvo tabuľky a tak do zápasu nastúpili viacerí hráči z A-mužstva Plaveckého Štvrtka. 

Naše ambície sme ukázali hneď v 1. minúte, keď sa uvoľnil Andrla, na jeho center si nabehol Giertl, no jeho hlavička mierila len do rukavíc domáceho brankára. V 15. minúte sa osmelili aj domáci, keď po diere v strede našej obrany zakončoval domáci hráč nad bránu. Hneď vzápätí zaujala na druhej strane zblokovaná strela Šípa, po ktorej nasledoval rohový kop. K lopte sa postavil Roman Blecha a nikým nekrytý Žák z voleja zavesil. (0:1) V 22.minúte prišiel v šestnástke faul na prenikajúceho Šípa, no rozhodcova píštalka zostala na naše prekvapenie nemá. V 30. minúte sa skvelým zákrokom vyznamenal Vašek a päť minút neskôr hostia v ďalšej v šanci mierili len nad bránu. Z následnej strely hostia už trestali.  V 38. minúte asi z 30 metrov napriahol  po skvelej individuálnej akcii hráč domácich a Vašek ťahal loptu prekvapene zo sita. (1:1) S odpoveďou sme dlho nečakali. Andrlova centrovaná lopta v 40. minúte vypadla domácemu brankárovi z rukavíc a Giertl sa z blízka nemýlil. (1:2) Hostia mali hneď šancu na vyrovnanie, no minútu po našom strelenom góle sa blysol fantastickým zákrokom Vašek. Do kabín sa teda išlo za stavu 1:2.

V druhom polčase sa hral tak ako v prvom rýchly a bojovný futbal. Nebola núdza o tvrdé súboje a pekné akcie. Šanca na zmenu skóre prišla v 62. minúte, keď sa nepresadil Šíp a Giertlova slabá dorážka nebola veľkým nebezpečím pre brankára domácich. V 68. minúte si vybrali slabú chvíľku rozhodcovia, keď nepostrehli, alebo nechceli postrehnúť, jasnú malú domov domáceho obrancu. Minútu na to sme sa dostali do prečíslenia, no Giertl úplne zbytočne strielal sám len nad. V 73. minúte nás zamrazilo pri strete Uhrinca so Šípom, no obaja sa po krátkom ošetrení vrátili naspäť na ihrisko. V 82. minúte mohol rozhodnúť zápas Šíp, no jeho sólo vychytal domáci brankár. V tomto prípade bola kľučka asi zbytočná...Nedáš - dostaneš sa potvrdilo hneď vzápätí. V 83. minúte hostia vyrovnali krásnou ďalekonosnou strelou. (2:2) Svoje zlyhanie mohol Šíp napraviť v 87.minúte, keď išiel opäť sám na domáceho brankára, no pre neho netradične opäť zaváhal, keď jeho oblúčik skončil len nad bránou. Spravodlivosti zadosť učinil striedajúci Krajčír, ktorý sa v 89.minúte predral medzi domácich zadákov a chladnokrvne zavesil. (2:3) Hostia sa už k odpovedi nedostali a tak sme si zaslúžene odviezli od súpera všetky 3 body.

Treba vyzdvihnúť solídnu hru obrany podporovanú bojovnými výkonmi Romana Blechu, Drahoša či Chvátala. Ďalej dobrý výkon brankára Vašeka. Aj keď prvý gól sa zrejme chytať dal, no ďalšími perfektnými zákrokmi podržal mužstvo. Pohotové zakončenia Žáka a Giertla a najmä víťazný gól Krajčíra.

Autor článku: Radovan Brenkus


Späť