HODOVÁ DOMÁCA PREHRA S JAKUBOVOM

04.10.2010 19:57

Závod - Jakubov 0:1 (0:0)
Zostava Závod: Babirát (Vašek) – Uhrinec, Košický, Kováč, Blecha M. – Andrla, Procháska Ján, Žák, Chvátal M. (Kuník) – Procháska Jozef, Šíp (Krajčír)

Po sobotnej hodovej zábave sme sa chystali na posledné mužstvo tabuľky, ktorým bol Jakubov. Malo to byť len malé hodové sústo pre hladového medveďa. Ako to už ale býva, realita bola nakoniec iná. Ale pekne po poriadku.

Za chladného počasia sa mužstvá v prvých minútach len veľmi pomaly rozbiehali. Najprv prišlo ale zranenie Babiráta, ktorého vystriadal v bráne Vašek. To, že by sa hral nádherný futbal sa nedá povedať, ale šancí sme si aj napriek tomu vytvorili dosť. Keď po pravej strane krásne unikol Šíp a pripravil loptu ako na podnose Andrlovi, už sme zdvíhali ruky nad hlavu. No predčasne! Andrla nepochopiteľne zaváhal a netrafil vôbec bránu. Prišli aj ďalšie šance. Nepresadil sa Procháska Jozef a dve Šípove hlavičky ktoré skončili len na brvne, boli odzradlením slabej streleckej efektivity celého mužstva. Do kabín sa išlo teda za bezgólového stavu.

V druhom polčase hostia prevzali mierne iniciatívu v strede poľa, no vačšie šance si nevypracovali. Hrozili len nami zrazenými loptami po centroch. My sme sa mohli dostať do vytúženého vedenia po šanciach Prochásku Jozefa, či Prochásku Jána. Presnú mušku nemal ani Andrla a gólové kopačky si neobul ani striedajúci Krajčír. A tak prišiel zákonite trest. Po centrovanej lopte sa hostia hlavičkovo presadili z ľavej strany a a lopta zapadla Vašekovi k vzdialenejšej tyči. Teraz sa čakalo na záverečný nápor z našej strany, ten ale bohužial zostal niekde za tribúnou. Oživenie do hry nepriniesol ani striedajúci Kuník a keď v úplnom závere zápasu bolo v našich zadných radoch nepochopiteľne päť defenzívnych hráčov, tlak prísť ani nemohol. Dve sezóny platilo na domácom ihrisku "môj dom, moj hrad". Prehra prišla až teraz, no škoda že na Hody.

Autor článku: Radovan Brenkus

 

Späť