Deľba bodov v Budmericiach po návrate streleckého kráľa

28.09.2009 17:02

Už úvod zápasu naznačil, že tento "match" nebude z kategórie ľahkých. Dobýjanie našej svätyne postupne silnelo hneď od úvodného hvizdu. Najprv prišlo k zraneniu nášho brankára Babiráta, keď súper dohral situáciu a nezmyselne ho atakoval po ukončení útočnej akcie. To všetko bez výrazného povšimnutia hlavného rozhodcu zápasu. Vyústením celého diania na ihrisku, bol odpískaný pokutový kop. Síce po vymyslenom faule, ale po niekoľkých ďalších nepochopiteľných zaváhaniach hlavného arbitra, si človek zvykol.

S ďalšími nájazdami domácej ofenzívy si naša obrana nevedela miestami rady a to aj kvôli nedôslednemu dostupovaniu k hráčom a nie príliš dôraznému ataku z našej strany. K zlepšeniu hernej situácie na ihrisku neprispeli ani dlhé nakopávané lopty, s ktorými si naši útočníci nevedeli rady a tiež nie príliš kompaktná hra našej stredovej formácie. A tak možno najnebezpečnejšou situáciou z našej strany bol Procháskov pokus z diaľky, po odrazenej lopte z rohového kopu. Do kabín išli teda spokojnejší domáci.

V druhom polčase sa obraz hry výrazne nezmenil, aj keď naša snaha o vyrovnanie silnela. Začali sa črtať aj náznaky šancí, ale domáca obrana si zo všetkým nebezpečím rezolútne poradila.  Domáci v snahe zvýšiť svoje vedenie sa tlačili stále dopredu v domnení, ze sa už zrejme nemôže nič stať. Ale, ako by povedal český komentátor Jarda Bosák: "Zajíci se počítají až po honu..."  A tak na ihrisko prišiel v polovici druhého polčasu Andrej Šíp po niekoľkomesačných zdravotných komplikáciách a jeho "comeback" bol famózny. Len pár minút pred koncom si našiel v šestnástke hostí to svoje povestné miestečko a hlavou nezadržateľne vyrovnal. Bod zo súperovho ihriska môže mať v konečnom zúčtovaní cenu zlata. 

Radovan Brenkus

 

Späť