Báhoň zaplatil nováčikovskú daň

15.08.2011 22:42

Závod - Báhoň 3:0 (1:0)
góly: Uhrinec, Procháska (11 m), Dojčák

Do novej sezóny sme vstúpili bez niektorých hráčov. Procháska Jozef odišiel do Rakuska, definitívne skončili Košický st. a Košický ml.. Chvátal Martin odišiel na hosťovanie do Sekúl.
Na druhej strane sme privítali dorastenca Dojčáka Patrika a Miženka Mareka, ktorý prišiel z Malaciek. Majzún Radovan sa vrátil z hosťovania z Veľkých Levár.

Zostava Závod: Vašek – Majzún, Uhrinec, Kováč, Brenkus – Drahoš, Procháska, Blecha R. (40. Miženko), Blecha M. (79. Dojčák), Andrla – Šíp (88. Babirát)
Prvé kolo sme privítali nováčika ŠK Báhoň, ktorý má vysoké ambície. Na hre to bolo aj vidieť. Skoro celý zápas bol futbalovejší a hralo sa zväčša na našej polovicy. My sme umnou, výborne organizovanou defenzívou púšťali súpera len po šesťnástku. Prvú strelu vyslali v 7. minúte hostia, ale Vašek bezpečne kryl. My sme sa osmelili a v 17. minúte na 2-krát doklepol do brány Uhrinec. Potom mal dve výborne šance Šíp – zostali nevyužité. Báhoň sa snažil vyrovnať a nás pritlačil. Hrozil len strelami s diaľky.
Druhý polčas sa niesol v dobrom tempe. Báhoň začal otvárať hru a nám vznikali príležitosti na protiútoky. Jeden z protiútoku nevyužil Drahoš resp. Šíp. Hostia nastrelili z 30 m ľavú tyč Vašekovej brány. Z vnútra šesťnásky napálili priamo do nášho brankára. Chleba sa lával, keď v 63. minúte utiekol Šíp a obišiel aj brankára stačilo zasunúť do brázdnej brány. Brankár ho však stiahol burtálne na zem. Samozrejme nasledovali penalta a červená karta pre hosťujúceho brankára. Procháska s prehľadom premenil. V 90 minúte zariadili ešte gól striedajúci hráči. keď Babirát vybojoval v strede loptu a tzv. “českou uličkou” naservíroval loptu Dojčákovi a ten zasunul vedľa brankára – gratulujeme Dojčákovi k prvému dosiahnutému gólu v A – mužstve.
Zápas skončil 3:0 po disciplinovanom defenzívnom výkone.

Komentár pripravil Jaroslav Prachár.

Späť