Napriek rozpačitému výkonu presvedčivá výhra nad Budmericami

25.04.2010 20:41

Závod - Budmerice 4:1 (2:0)

Zostava: Vašek - Košický, Uhrinec, Majzún, Chvátal - Andrla (Tačár), Blecha Roman, Žák (Krajčír), Drahoš (Šimkovič) - Procháska - Giertl                                                                         Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Blecha Marek, Šíp Andrej            

Netradičný hrací deň sobota mal svoj význam. Vedúci mužstva Josef Hycl oslavoval 50. narodeniny a po nástupe na hraciu plochu prišli na radu gratulácie.

Len na lavičku náhradníkov sa posadili zdravotne indisponovaní Marek Blecha a Andrej Šíp, no po dlhšej prestávke sa po zranení vrátil Ján Procháska.

Prvá schopná útočná akcia zápasu prišla až v 12. minúte, no strelu Prochásku zblokovali hráči hostí. V 23. minúte sa po pravom krídle predral Andrla a prekonal brankára hostí. (1:0) V 27. minúte sa dostali k slovu aj hostia, no umiestnenú strelu k tyči z priameho kopu zneškodnil vynikajúco Vašek. Po  strele či centre Andrlu sa v 31. minúte lopta obtrela len o brvno. Druhý gólový moment prišiel v 35.minúte. Giertl priťukol v strede Procháskovi a ten sa v brejku rútil sám na brankára hostí. Profesorké zakončenie oblúčikom nepotrebuje dlhší komentár. (2:0) Do kabín sme išli s dvojgólovým vedením.

V 47. minúte prišiel nebezpečný prienik hostí do našej dezorientovanej obrany, no následná strela skončila nad bránou. V 55. minúte sa centri Andrlu nepresadil v dobrej pozícii Giertl a následná strela Žáka o dve minúty neskôr skončila tesne vedľa. Vzápätí hostia zahrozili strelou z diaľky, ale Vašek sa s povďakom prezentoval efektným zákrokom. V tejto časti zápasu vyzerala naša hra dosť bezradne a chaoticky a trest na seba nenechal dlho čakať. Po súperovom rohu si naši obranci ešte rozoberali predchádzajúcu situáciu a zatiaľ tečovaná strela zapadla za Vešekov chrbát. (2:1) V 70. minúte sa po osi Procháska-Giertl-Blecha R. dostal k lopte Andrla, ktorého strela zapadla k tyči. (3:1) V 80. minúte ukázal svoj prehľad spojený s dokonalou kopacou technikou Procháska, keď mierne vystúpeného gólmana hostí dokázal technickou strelou krásne obstreliť. (4:1) Minútu na to prišiel ďalší pekný prienik Andrlu, no striedajúci Krajčír mieril tesne vedľa. V 87. minúte sa rútil ďalší nový muž v poli Tačár sám na brankára, no za jeho pád vo vnútri šestnástky môže snáď len krtko. :D  V 88. minúte oslabil naše mužstvo Majzún, ktorý po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy. Minútu na to sa predral po pravom krídle Giertl, ale jeho centrovanú loptu nadvihol tesne pred Šimkovičom brankár. Bola to škoda, lebo Šimkovič sa v podobných situáciách nezvykne mýliť. V poslednej minúte zápasu prišiel ešte pekný samostatný prienik Chvátala, no jeho strela nad prakticky ukončila zápas.

 

Niektoré hluché časti nášho výkonu boli zastienené streleckou produktivitou Andrlu a Prochásku.

 

Autor článku: Radovan Brenkus

 

 

 

Späť