V Malých Levároch víťazstvo po nevýraznom výkone

09.06.2010 01:27

 

Malé Leváre - Závod 1:3 (1:1)
Góly Závod – Giertl 2, Drahoš
Zostava: Babirát –  Košický(Andrla), Uhrinec, Blecha M., Chvátal – Drahoš, Procháska Ján, Žák, Procháska Jozef(Šimkovič)– Šíp (Krajčír), Giertl                                                                Do hry nezasiahli: Vašek, Blecha Roman, Tačár

V zápase, v ktorom nám vďaka už jasnému postupu takmer o nič nešlo (možno len o susedskú prestíž), sme začali veľmi vlažne. Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali domáci a to až v 15.minúte zápasu, ale Babirát spoľahlivo vychytal. O minútu neskôr boli domáci v šanci opäť, avšak ich strela letela len nad našu bránu. Odpovedali sme len slabou strelou Giertla v 18. minúte. Nepresná rozohrávka, žiadna medzihra a dokola nepresné nakopávné lopty neveštili nič dobré. Okrem toho nezvyklo nepresne a neisto pôsobil na ihrisku aj Procháska Ján a tak naša hra upadala do hlbokého podpriemeru. Logické vyústenie prišlo v 34. minúte. Po opakovanej centrovanej lopte sa tesne pred Babirátom najlepšie zorientoval hráč domácich a zabezpečil im vedenie. (1:0) Vedeli sme, že je zle a treba zabrať. Odpoveďou bolo pekné uvoľnenie Giertla vo vnútri pokutového územia a jeho umiestnená strela. (1:1) Pavol bol pri chuti a po prihrávke Šípa a mohol v závere polčasu strhnúť vedenie na našu stranu, ale nepodarilo sa.

Po polčase to skúšal Giertl hlavou, no opäť nepresne. V 49. minúte sa blysol perfektným zákrokom spoľahlivo chytajúci Babirát, keď vychytal jasnú tutovku domácich. Vzápätí prišli ďalšie strelecké pokusy domácich. Všetko však bez gólového vyústenia. V 55.minúte mieril Šíp vedľa brány a v 67.minúte brankára hostí zamrazilo pri Šimkovičom voleji tesne nad bránu. Keď sa domáci nadychovali k záverečnému náporu, ukázal svoj zabijácky talent spojený s dokonalou kopacou technikou Giertl. V 86.minúte presnou strelou upravil na 1:2. Domáci to však nevzdávali. O dve minúty na to sa nepresadili hlavou a v tutovej šanci mieril hráč domácich vedľa brány. Zápasový účet chcel uzatvoriť Šimkovič, no jeho technický pokus vytlačil brankár na roh. Definitívne rozhodnutie prišlo až po jeho rozohratí. Do vzduchu sa najlepšie zavesil Drahoš a upravil na konečných 1:3.

Srdce futbalového fanúšika veru neplesalo, ale my sme brali výhru taká ako bola...

 

Komentár pripravil: Radovan Brenkus 

 

Späť