V Hrubom Šúre bolo za 7 minút po zápase

18.05.2010 14:27

Hrubý Šúr – Závod 4:2 (3:2)
Góly Závod: Procháska Ján, Procháska Jozef
Zostava: Vašek – Blecha M. (Krajčír), Uhrinec, Košický, Chvátal – Drahoš (Tačár), Procháska Ján, Blecha R., Andrla (Šíp) – Giertl, Procháska Jozef                                       Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Majzún Jozef,  Šimkovič  Milan 

Za nefutbalového daždivého a veterného počasia sme nastupovali na zápas proti domácemu Hrubému Šúru, s cieľom vybojovať si prvé miesto v tabuľke. Úvod zápasu bol šokujúci. Hneď v 1. minúte zápasu odpískal hlavný rozhodca vymyslený pokutový kop po údajnom faule Uhrinca. (1:0) V ďalšom útoku sa domáci znovu presadili aj vďaka neodpískanému faulu na Jána Prochásku.(2:0) Tragický úvod sme dokonali v 7.minúte, keď po rohovom kope zostal nepokrytý hráč v našom pokutovom území a zavŕšil na hrozivých 3:0. Keď už boli domáci aj rozhodcovia spokojní, dostali sme sa k slovu my. Od tejto úvodnej pasáže sme prebrali iniciatívu a boli sme myslím lepším a futbalovejším mužstvom na trávniku. Zníženie stavu prišlo po krásnom priamom kope Prochásku.(3:1) To nás veľmi nabudilo a svojou priamočiarou a nátlakovou hrou sme nenechali domáce rady obrany vydýchnuť. Aktivitou hýrili najmä Jozef Procháska a po krajoch ihriska Andrla a Drahoš. Po jednom z Andrlových prienikov sa z blízka presadil Procháska Jozef. (3:2) V prvom polčase nás ešte može mrzieť neuznaný gól po údajnom ofside, ale viac sme toho do polčasového hvizdu naozaj nestihli.

Ten kto čakal v druhom polčase drvivú ofenzívu na domácu bránu, mýlil sa. Z našej hry sa vytratila istota, presnosť, priamočiarosť a dravosť. Domáci si s prehľadom kontrolovali vedenie a dokonca ho navýšili po našom nedorozumení a ich peknej akcii z pravej strany. (4.2) Nebyť pekných zákrokov Vašeka, mohlo byť ich vedenie aj vyššie. V tomto zápase nám nie veľmi dobre zahrali krajní obránci Blecha Marek a Chvátal Lukáš. Dobre pobybujúcich sa Andrlu, Drahoša či Prochásku Jozefa zase brzdila tvrdšia hra domácich. S výkonom z druhého polčasu sme si vyrovnať nezaslúžili a tak ešte raz škoda úvodu zápasu.

Nevadi, ideme ďalej. Do konca je ešte veľa zápasov...

Autor článku: Radovan Brenkus

 

Späť