Po výbornom výkone prišla vysoká výhra nad Novou Dedinkou

10.05.2010 14:27

Závod - Nová Dedinka 5:0 (1:0)

Zostava: Vašek - Košický, Uhrinec, Blecha, Chvátal -  Blecha Roman (Tačár), Žák (Procháska Jozef), Procháska Ján, Drahoš - Giertl, Andrla (Šíp)                                                                       Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Duška Michal, Šimkovič Milan      

   Zápas druhého s tretím sľuboval dobrý a vyrovnaný futbal.

Prví sa osmelili v 1. minúte hostia, no strela hosťujúceho hráča skončila tesne vedľa. V 7.minúte sa po krídle predral Andrla, poslal center na Giertla, ale jeho strela bola zblokovaná len na rohový kop. V 12.minúte  vyzval Giertla ku gólu centrom pre zmenu Procháska, ani jeho zakončenie hlavou nebolo presné. O minútku neskôr sme už oslavovali gól, Uhrincovi však radosť prekazil odmávaný ofside. V 14. minúte si úlohy Giertl s Procháskom vymenili, no ani strelecký matador sa v jasnej tutovke nepresadil a poslal svoj pokus z blízka len do brankára. Procháska aj naďalej hýril aktivitou dôkazom čoho bola strela v 20. minúte, ale len preprášil rukavice brankára hostí. O 5 min neskôr vyzval prihrávkou k skórovaniu Andrlu,  ani ten sa však zoči-voči nepresadil. V 29. minúte bol Procháska faulovaný vo vnútri pokutového územia pri pokuse o strelu a hlavný rozhodca ukázal neomylne na biely bod. Loptu si postavil Giertl a s prehľadom zavesil. (1:0) V 38. minúte chcel Procháskovi gólovú radosť Giertl vrátiť. Pri samostnom prieniku bol faulovaný brankárom hostí a rozhodca aj druhýkrát ukázal na biely bod. Procháskovi v tomto zápase nebolo jednoducho súdené streliť gól, pretože pokutový kop zostal preňho netradične nevyužitý. V 41. minúte sa blysol prekrásnym prienikom Andrla a jeho sólo zastavili zadáci hostí až za cenu faulu. Na prekvapenie všetkých však rozhodca ukázal len žltú kartu.

Hneď po prestávke nám vyšla krásna akcia, keď sa po ose Košický-Procháska dostala lopta k Andrlovi a ten poľahky prekonal zle postaveného brankára hostí. (2:0) V 49. minúte po centri Prochásku trafila lopta do kolena prekvapeného Žáka a dostala sa štastne do brány. (3:0) V 57. minúte sa po nedôraznom odhlavičkovaní obrancov hostí dostal k lopte Giertl a pohodlne upravil na 4:0. Ďašie útočné ofenzívne vlny priniesli na ihrisko striedajúci Procháska Jozef a Šíp. Po akcii týchto dvoch hráčov sa v 60.minúte  dostal k zakončeniu Uhrinec, no mieril nad bránu. O minútu to skúšal Procháska Ján, jeho strela ale mierila len na brankára. V ďalšom mohutnom nápore sa v 70. minúte nepresadil po Šípovom centri Giertl a Chvátalov projektyl vzápätí mieril vedľa. V 73. minúte sa na výlet rozhodol ísť brankár hostí. Po jeho chybnej rozohrávke sa lopty zmocnil Drahoš a  jeho pokusu z polovice ihriska nechýbalo veľa. O minútku neskôr vychytal Šípa zoči-voči brankár hostí. Hostia sa k ohrozeniu brány dostávali len sporadicky a jeden z ich mála pokusov mieril v 78. minúte nad bránu. V 81. minúte sa po krásnom prieniku Drahoša opäť nepresadil Šíp.  V týchto momentoch pôsobili hostia ako bezradní školáci čakajúci na pokyny učiteľa... V 83. minúte sa po hlavičke Prochásku Jozefa dostal k lopte Uhrinec a nekompromisne zaklincoval na 5:0 ! V 85. minúte opäť krásne utiekol po krídle Drahoš, no jeho zakončenie gólové nebolo. V 89. minúte bol v ďalšej tutovej šanci po prihrávke Drahoša Šíp, avšak tak ako Procháskovi ani jemu nebolo súdené dnes skórovať. Mrzieť nás to však nemusí, lebo vysoké päťgólové víťazstvo a výborná predvedená hra boli skutočným balzamom na futbalovú dušu.

 

Autor článku: Radovan Brenkus

 


Späť