Zhodnotenie jesennej časti ročníka 2016/2017 Tipsport IV. ligy z pohľadu výboru ŠK Závod.

05.01.2017 12:17

Odpovede na otázky športového redaktora týždenníka MY Záhorie p. Dávida Malíka.

1. Zisk 19 bodov po 15 odohraných zápasoch. Umiestnenie v strede tabuľky. Spokojnosť s jesennou časťou?

 

Úvodné zápasy sezóny boli pre nás náročné. Za súperov sme mali mužstvá, ktoré sú po jesennej časti na popredných miestach v tabuľke. Postupne - Petržalka, Borinka a Lamač. Z pribúdajúcimi kolami sa náš výkon zlepšoval a záver jesene sme zvládli najlepšie. S umiestnením a s počtom získaných bodov sme spokojní, ale mali sme rezervy, ktoré sa budeme snažiť v jarnej časti odstrániť.

 

2. Ktorý zápas hodnotíte ako najlepší a naopak, ktorý ako najslabší a prečo?

 

Najlepší zápas sme odohrali na našom ihrisku. V desiatom kole sme privítali susedné Veľké Leváre. Súper pricestoval ako veľký favorit, ktorý v doterajších kolách ani raz neprehral. V tomto našom „ El Clásicu“ napriek tomu že sme pred polčasom gólom do šatne prehrávali 1:0,  nakoniec sme pred veľkým počtom divákov zápas doviedli do víťazného konca s výsledkom 3:2. Najhorší zápas, na ktorý chceme čo najskôr zabudnúť, sme  odohrali na trávniku Čunova v trinástom kole. Už v 17. minúte sme viedli 2:0. Takto výborne rozohraný zápas sme nakoniec prehrali 4:3.

 

3.Káder - bude sa posilňovať, ste spokojný, niekto odíde, príde? 

 

Káder nášho mužstva zostáva zatiaľ po jesennej časti nezmenený. V štádiu rokovaní je jeden odchod hráča do vyššej súťaže a prípadná náhrada za neho. Momentálne môže tréner mužstva p. Marián Košický pracovať s 22 hráčmi.

 

4. Doma ste stratili len 6 bodov počas celej jesene. Vonku získali len chudobné 4 body. Čo stojí za odlišnými výkonmi na domácej a súperovej pôde?

 

Na domáce zápasy nastupujeme o poznanie uvoľnenejší ako na súperových ihriskách. V niektorých zápasoch nám chýbal aj kúsok toho futbalového šťastia a tých dovezených bodov mohlo byť viac. Veľká vďaka v tejto súvislosti patrí našim fanúšikom, ktorí nás povzbudzujú nielen v domácich zápasoch, ale vo veľkom počte s nami cestujú aj na ihriská súperov. Neraz sa stalo, že ich bolo viacej ako domácich divákov.

 

5.Vlastné postrehy, príp. ciele do jarnej časti súťaže? 

 

ŠK Závod, ako jeden z mála klubov nášho regiónu, pracuje na dobrej úrovni. V našom klube pôsobia tri mládežnícke mužstvá: prípravka, mladší žiaci a dorast. To je dôležitá devíza pre budúcnosť nášho klubu. A práve s mládežníckymi mužstvami ako aj s už spomínanými fanúšikmi súvisí najbližší cieľ do jarnej časti súťaže. A tým bude snaha, aby  ŠK Závod i v budúcej sezóne zotrval v IV. lige.

 

Späť